marți, 22 februarie 2011

Tartar Lamb - Polyimage of Known Exits



Primul album excelent pentru mine anul asta. Sunt foarte capricios cand e vorba de proiectele lui Toby Driver - in special cu Kayo Dot am o relatie dubioasa, in sensul ca unele albume mi se par geniale, iar altele ma calca pe nervi. Primul Tartar Lamb nu stiu cum suna, dar asta (al doilea) intra clar printre favorite. Ma surprinde cat de apropiat e de stilul de compozitie fragila, tensionata/eluziva in care exceleaza Kayo Dot in multe momente (exemplele cel mai apropiate ar fi Blue Lambency Downward si, mai ales, ep-ul Stained Glass de anul trecut). Insa la Tartar Lamb o tensiune suplimentara vine din atmosfera intunecata, pe toate cele patru piese muzica se taraste neinduplecata printre umbre. Chestie constienta probabil, mergand mana in mana cu aluziile jazzistice - de multe ori mi se pare ca-i ascult pe Kilimanjaro Darkjazz Ensemble dupa ce au mai coborat o treapta spre infern.

EDIT (mersi Andu de reamintire): albumul se poate asculta integral si oficial aici deci nu aveti nici o scuza.

3 comentarii:

  1. Da, bun albumul pentru inceputul asta de an, merge in heavy rotation si pe la mine. De fapt e o schizofrenie de-a lui Toby, iar grupul de suflatori o face publica si acceptabila. Vezi ca e un material video cu el: http://vimeo.com/18797493
    In schimb, mie nu imi intra deloc Kilimanjaro Darkjazz Ensemble...

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain clipul.

    "I'm not trying to let the audience have a good time or anything" :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Culeanu. Vezi ca tot poti embed-ui tot albumul, l-a pus Toby la streaming pe SoundCloud. Sau vrei sa sample-uiesti special ca sa nu incarci potentialul interesat? :)

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.