sâmbătă, 5 iunie 2010

Current 93 - Soft Black Stars (1998)


1 Judas As Black Moth
2 Larkspur And Lazarus
3 A Gothic Love Song (For N.)
4 Mockingbird
5 Soft Black Stars
6 It Is Time, Only Time 
7 Anti-Christ And Barcodes
8 The Signs In The Stars 
9 Whilst The Night Rejoices Profound And Still
10 Moonlight, Or Other Dreams, Or Other Fields
11 Judas As Black Moth II
12 Chewing On Shadows
13 Chewing On Shadows (Vinyl Version)
14 Chewing On Shadows (Unreleased Acoustic Version)

Inca sub impresia unui concert Current 93 intamplat saptamana trecuta, va ofer un album un pic mai vechi, probabil cel mai accesibil din discografia C93 - si cu siguranta cel mai minimalist ca idee/executie.

Grupul, condus de David Tibet de pe la inceputul anilor '80, s-a desprins din scena britanica de punk si industrial (adaugati prefixul post- dupa exigente) si a cunoscut cu trecerea anilor un mare! numar de reincarnari, atat din punctul de vedere al muzicienilor grupati in jurul liderului (mereu altii, putini colaboratori fideli), cat si al muzicii prestate. Trecerea prin industrial/noise, ambient, neo-folk sau goth ii adusese in '98 la o faza "unplugged", baladesc-romantica, ca o varianta sublimata a muzicii de pe albumele dinainte. Piese scurte, construite in jurul pianului, cu minime contributii din partea altor instrumente, undeva intre minimalismul naiv al lui Erik Satie si patosul perioadei romantice. Vocea semi-recitativ/semi-cantata, traducand fragmente de viziuni eshatologice din mintea torturata a lui David Tibet, intr-o rafinata limba poetica.

Adaugam cu ocazia asta un link de Hotfile, pe langa Rapidshare si Megaupload. Trei variante --> un pic mai bine pentru dumneavoastra.

aici

sau aici

dar si aici

3 comentarii:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.