duminică, 17 iulie 2011

O'Death - Outside

Conform wikipedia, O'Death e o trupa americana de "alternative country". Nu stiu daca asa e, dar mi se pare o descriere la fel de buna ca oricare alta, sincer sa fiu. Am auzit de curand de ei din intamplare, si imi pare foarte bine. Tipii practica un gen de Americana diferit de ce am mai auzit prin zona, cu elemente bluegrass si tot felul de instrumente mai mult sau mai putin traditionale gen banjo, ukulele si o scripca data-n ma-sa, despre care se vorbeste ca si diavolul ar canta la una identica. Apropo de asta, versurile O'Death trateaza subiecte din zona demoni/stafii/sperietori de ciori/licurici/crime din pasiune/nemurirea sufletului si inutilitatea existentei, exact asa cum se canta din cele mai vechi timpuri pe campiile fertile ale Georgiei (desi ei sunt din New York, dar ce conteaza).

Muzica de pe Outside e foarte frumoasa, intunecata si romantica si plina de fantezie. Risca sa te binedispuna intr-un mod dubios, in ciuda temelor sumbre. Mai jos e o piesa de pe album cantata live, dar si pe album suna tot asa. Multa armonie si un stil special - daca mai stiti chestii care suna asemanator sa-mi ziceti. Si sa ascultati albumul neaparat, e o bijuterie.

3 comentarii:

  1. Ce nume si-au ales si gagii astia pentru o formatie care canta ceva de genul asta.
    Singura trupa care imi vine in minte acum, apropo de gen, este Gomez. Daca nu ai ascultat arunca o ureche, merita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am aruncat o ureche, nu ma prea coafeaza. Seamana intr-un fel, dar cred ca vreau sa fie si un pic dark, cum sunt astia - altfel nu ma atinge.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.