joi, 19 mai 2011

Chicago Odense Ensemble - Chicago Odense Ensemble

Un supergrup format din ceva membri Tortoise cuplati cu membri ai unei trupe de stoner rock daneze, pe numele ei Causa Sui - de unde si numele international, sau transnational ales. Ce credeti ca presteaza ei aici? Raspunsul e jazz, ceea ce pe mine m-a surprins (de fapt intai i-am ascultat si apoi am aflat cine canta si am crezut ca e o greseala). Nu cunosc prea bine discografia Tortoise, dar daca au vreun album pe care suna asemanator cu C.O.E. o sa vreau sa-l ascult urgent.

Ce-i drept, e vorba de un soi de jazz aplecat catre estetica post rock, repetitiv, cu chitara, preocupat sa dezvolte cate o tema fara multa graba. Nu e nici free, nici swinging, nu e agresiv dar nu e nici apatic, e o chestie noua, cel putin pentru mine, interpretata excelent - se simte ca oamenii pot canta jazz fara problema la orice ora, stiu sa improvizeze, dar isi folosesc cu succes experienta acumulata in alte zone muzicale.

Un comentariu:

  1. Discografia Tortoise ar trebui s-o parcurgi cap-coada odata oricum, n-ai nici o scuza! Zau. Si nu-s singura trupa care fac un post-rock foarte jazzy si experimental.

    Asemanatoare e si colaborarea dintre Motorpsycho si Jaga Jazzist, ti-l recomand.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.