vineri, 27 mai 2011

Nostalgia 77 - The Sleep Walking Society

Ce se aude pe The Sleep Walking (sleepwalking?) Society poate fi numit jazz light. E un fel de jazz vocal cu radacini in bebop si cool jazz, dar cu instrumentatie contemporana. Piesele par cantate de o trupa adevarata, cu pian in prim-plan plus baterie si contrabas si sectie de suflatori, dar la o auditie mai atenta se poate banui ca unele lucruri sunt de fapt sample-uri. Tipul care se ocupa de trupa asta, Benedic Lamdin, e producator, iar muzicienii sunt invitati, schimbandu-se de la album la album. Sunt curios cum suna albumele precedente - pe unul dintre ele e invitat la pian Keith Tippett (Mujician, King Crimson), si am impresia ca nu toate sunt atat de orientate spre jazz. The Sleep Walking Society nu prea variaza reteta, dar livreaza marfa buna. Inca un album pentru umbreluta plus cocktail, si un nume de trecut in carnetel.

3 comentarii:

  1. Bebop & cool jazz? Asta e curat acid jazz, adica electro + souljazz (si uneori niste funk, aici nu prea).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma refeream la partea vocala, care imi suna a niste chestii din perioada aia. Dar sincer sa fiu nu prea am habar de acid jazz si cum ar trebui sa sune, deci te cred pe cuvant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai țin minte dacă am ascultat alte Nostalgii, dar știam de ei via Tippett. Oricum, am ascultat albumul exact până când mi-am terminat cocktailul.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.