miercuri, 21 septembrie 2011

Wild Beasts - Smother

Am ascultat si eu Wild Beasts dupa ce jumatate din oamenii cu care vorbesc in mod curent pe internet mi i-au laudat. Din cate am inteles, unii au fost atinsi de dulceata muzicii, altii au fost fermecati de aspectul barbos dar sensibil al membrilor trupei, insa toata lumea parea multumita. Multumit am ramas si eu dupa cateva ascultari. Baietii canta un roc indie foarte usor, doar putin mai greu decat aerul daca am apreciat bine proportiile, mai mult dupa ureche asa. Din punct de vedere ritmic, lucrurile raman foarte simple, exista chitara si mult pian dar nici una nu e dispusa sa complice situatia, accentul cazand pe melodiile vocale, care vin din partea a doi indivizi. Amandoi au voci suave/calde, chiar cand aluneca in falsetto. Tonul uneia dintre voci imi aduce aminte de Antony & the Johnsons, desi muzica in sine e destul de departe de stilul lor. Curios poate, ceva din gravitatea delicata a melodiilor cu voce si pian seamana cu ce se poate auzi la trupa suedeza Carptree. Daca mai stie cineva trupe care seamana cu Wild Beasts sa-mi zica si mie, nu prea sunt in tema cu zona lor.

2 comentarii:

  1. Aoleu, ce mă simt la partea cu aspectul bărbos :D de fapt la toată înșiruirea din primele rânduri.
    M-am uitat la multe bucățele live pe youtube și zic că trebuie menționat că sună excelent. Preferata mea cred că e: http://www.youtube.com/watch?v=CsZxaLqdpwI

    RăspundețiȘtergere
  2. Vocea unuia dintre solisti suna putin cu cea a lui Roy Orbison, ceva mai grav, iar stilul abunda de miresme retro. Te duce, te poarta, deeper -deeper.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.